• شنبه 29 اردیبهشت 1403
  • السَّبْت 10 ذی القعده 1445
  • 2024 May 18
سه شنبه 21 خرداد 1398
کد مطلب : 58506
+
-

حیات دوباره تاکستان‌های  سیستان و بلوچستان

کشاورزی
حیات دوباره تاکستان‌های  سیستان و بلوچستان

تاکستان‌های شمال سیستان و بلوچستان پس از یک دوره خشکسالی امسال ثمر دادند. 

به گزارش ایسنا، مدیر جهاد کشاورزی زابل گفت: انگور یاقوتیِ تاکستان‌های شمال سیستان و بلوچستان یکی از رقم‌های بومی و مهم‌ترین محصول باغی این منطقه است. 

 «سیدرضا موسوی» با اشاره به این‌که انگور یاقوتی زابل زودرس‌ترین انگور کشور است، افزود: تاکستان‌های انگور یاقوتی پس از 3 سال ثمر می‌دهد و ارزش افزوده خوبی هم دارد به طوری که اگر 1600 بوته از این محصول در هر هکتار کاشته شود 12 تن انگور برداشت می‌شود.  وی انگورهای شمال سیستان و بلوچستان را بیش از 10 رقم عنوان کرد و گفت: 85 درصد از 2 هزار هکتار باغ انگور در این منطقه انگور یاقوتی است. 

موسوی گفت: برداشت انگور یاقوتی از اوایل خرداد آغاز شده است و پیش‌بینی می‌شود امسال 17 هزار تن انگور از این منطقه برداشت و روانه بازار مصرف شود. 

مدیر جهاد کشاورزی زابل افزود: انگور مهم‌ترین محصول باغی در منطقه سیستان است که ارقام متنوعی از آن شامل انگور یاقوتی قرمز، یاقوتی سفید، فخری، سنگک، امیری، لعل، حاجی‌عباسی، چشم‌گاوی، قندهاری، مایه‌میش، غلامی و شست‌عروس در این سرزمین یافت می‌شود. انگور یاقوتی قرمز رقم غالب تاکستان‌های سیستان و از انواع انگورهای بی‌دانه است که به مصرف تازه‌خوری می‌رسد. این صفت بی‌دانگی در انگورهای رومیزی بسیار اهمیت و نقش زیادی در بازارپسندی آن‌ها دارد. 

وی گفت: مهم‌ترین ویژگی انگور یاقوتی قرمز سیستان که به آن نقشی ممتاز و بی‌بدیل می‎دهد، زودرسی و نوبرانه بودن آن است. رقم یاقوتی قرمز در شرایط اقلیمی این دشت، هفته اول خردادماه قابل عرضه به بازارمصرف است. این زمان از سال مصادف با بروز خلأ شدید در بازار میوه کشور و اوج تقاضای بازار است. 

موسوی گفت: انگور سیستان دارای ویژگی‌های خاصی نظیر عطر، طعم و جلوه و جلای ظاهری و منحصر به فرد است که در نوع خود یک مزیت نسبی به شمار می‌رود که باید به آن توجه کرد. در صورت فراهم شدن زیرساخت‌های لازم در چرخه تولید، توزیع و بازاررسانی، این محصول می‌تواند نقش موثری در بهبود وضعیت معیشتی کشاورزان داشته باشد.

این خبر را به اشتراک بگذارید